13.02.2011

Din coltul meu de cer,dedesubt,iar pentru Paris ==> apasa aici



2 comentarii:

nartip spunea...

JUDETUL CONSTANTA
In ziua de 22 decembrie 1989, aproape intreg efectivul militiei se afla la sediul unitatii in tinuta militara, cu armamentul din dotare asupra sa, unele cadre fiind trimise in teren pentru executarea unor misiuni de paza si protectie.
La ora 11.00, primindu-se informatii telefonice ca un grup de cetateni se indreapta spre sediul inspectoratului, s-au ordonat masuri pentru asigurarea in fisete a documentelor si armamentului individual de catre toate cadrele, dispunandu-se, totodata, repartizarea unor efective la portile de acces, pentru prevenirea patrunderii in interior a elementelor tubulente.
In jurul orei 13.00, in fata Inspectoratului judetean M.I. s-au adunat circa 1000 de cetateni, care scandau “Jos Dictatura!”, “Jos Ceausescu” etc. S-a realizat un dialog cu demonstrantii, in principal de catre seful militiei judetene, col. Ciucur Ion, care, folosind o porta-voce, a precizat ca militia este cu poporul si nu este inarmata. Pentru a demonstra acest lucru, au fost aruncate in strada tabloul si unele carti ale dictatorului, ceea ce a creat, la o parte din demonstranti, incredere in cele afirmate. Cu acest prilej s-a constituit o delegatie din 15-20 persoane carora li s-a permis intrarea in inspectorat si, dupa ce s-au convins ca lucratorii de militie nu sunt inarmati, iar in arest nu se afla detinuti politici, acestia au venit in balconul de la biroul inspectorului-sef si au comunicat multimii cele constatate.
Cu toate acestea, un numar mare de cetateni s-au grupat la poarta de acces a autovehicolelor inspectoratului si, desi s-a incercat un dialog cu acestia, in jurul orei 14.00, prin distrugerea portiisi escaladarea gardurilor, in curte au patruns peste 1000 de persoane, dintre care unele au actionat prin lovituri de berbece, cu buturi mari din lemn, in ferestrele si gratiile de la arest, dizlocandu-le un zid. In aceasta imprejurare, 109 persoane, aflate in stare legala de retinere sau arest preventiv pentru infractiuni de drept comun, au parasit camerele de detentie prin escaladarea ferestrelor.
Multimea aflata in curtea inspectoratului a trecut apoi la avarierea unora dintre masinile operative, fiind sustrase doua autoturisme si autodube pentru transport arestati, toate prevazute cu mijloace de legatura radio, moment din care au inceput sa faca convorbiri haotice in retea. Tot in aceasta conjuctura, multimea a avariat si alte doua autoturisme indisponibilizate in cauze penale.
Datorita modului in care au actionat toate cadrele prezente in sediu, atat la portile de acces cat si in interioirul cladirii, s-a reusit prevenirea unor distrugeri de documente, precum si spargerea camerei in care se pastra armamentul.
De mentioant ca, in jurul orei 16.00, lucrurile s-au calmat, un grup de circa 40-50 revolutionari preluand si asigurand cu forte proprii (persoane civile) paza la intrarile in sediul inspectoratului, pe culoare si la usile de la camerele de armament.
Un alt grup de manifestanti, in aceeasi zi, pe la ora 15.00, a patruns in sediul Militiei municipiului Constanta, provocand pagube materiale importante, precum si molestarea si agresarea a 9 cadre care au suferit leziuni. Dupa inventarierea armamentului, in jurul orei 20.30, paza subunitatii a fost preluata de trupe ale M.Ap.N. si luptatorii din garzile patriotice, ramanand in sediu numai un comandant militar si delegati ai F.S.N., cadrelor de militie interzicandu-le accesul, fiind trimise la domiciliu.
De asemenea, tot pe 22 decembrie 1989, salariati de la unitatile economice aflata pe platforma portului Constanta si efective ale marinei militare au ocupat sediul Militiei Port Constanta, unde se aflau si birouri ale securitatii, si nu au mai permis accesul cadrelor in unitati...

nartip spunea...

= Papa de la Rroma
03-03-2011, ora 12:37 =
-Ai ceva de comentat la subiect?NU!Adica esti si tu un fel de "benedict"?Altceva nu stii decat sa musti de c.u.r. pe altii dintre noi?La "cestiune" t.e.m.b.e.l.u.l.e. ca "pute" pamantul de de-alde tine.
******************************
-TVR,papa benedict si comentatorii...